Privathaver

LAV EN SAMLET PLAN
Haven og huset skal indgå i en samlet harmoni. Det er to meget forskellige, men begge vigtige dele af det at bo.
Det kan være svært at beslutte design og materialer. Udvalget af belægninger og planter er ofte kaotisk at forsøge at overskue.
Det er altid godt at have en plan før man begynder på et arbejde !
Det gælder også for haver. Arealerne skal udformes, så de både opfylder praktiske behov og samtidig er fuld af skønhed og naturscenerier. Dertil skal havens plejebehov afstemmes med beboernes lyst og tid til havearbejde.
Man undgår de spontane fejlindkøb, og man får udnyttet de forskellige områder bedst, hvis man starter med at få lavet en haveplan.

HAVEEFTERSYN
Haven er i evig forandring, noget vokser sig for stort og andet er sygner hen. Behovene til funktioner ændres også over tid, så indimellem kan det være en god ide, at få lavet et ”haveeftersyn”.

Tegnestuen har gennem årene rådgivet utallige haveejere, tegnet samlede planer, givet gode råd om fældning og nyplantning eller vejledt omkring småområder. Af og til kan et enkelt besøg være nok til at inspirere haveejerne, og i andre tilfælde, er der brug for en overordnet planlægning samt nøjagtige anvisninger med hensyn til belægninger og plantevalg, samt indkøb og aftaler med anlægsgartner.

Relaterede billeder: